ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50€
interoptica

Ιστολόγιο

 1. ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ

  ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ

  ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ

  Τι είναι ξηροφθαλμία;

  Η ξηροφθαλμία εμφανίζεται όταν η ποσότητα και/ή η ποιότητα των δακρύων δεν είναι επαρκής για την λίπανση της επιφάνειας του οφθαλμού. Οι πιθανότητες να παρουσιαστεί η ξηροφθαλμία σε κάποιον αυξάνονται με την ηλικία. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης ξηροφθαλμίας έναντι των αντρών. Η ξηροφθαλμία εμφανίζεται όταν:

  1. Η βασική παραγωγή δακρύων μειώνεται
  2. Η εξάτμιση των δακρύων αυξάνεται
  3. ‘Η η σύσταση των δακρύων διαταράσσεται

   Οι παράγοντες που επηρεάζουν την δακρυική στιβάδα και μπορεί να προκαλέσουν ξηροφθαλμία είναι οι εξής:

   • Η λήψη φαρμάκων όπως αντιισταμινικά, αποσυμφορητικά, αντικαταθλιπτικά, αντισυλληπτικά, θεραπεία με ορμόνες για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, διουρητικά, υπνωτικά, αγχωλυτικά, για την ασθένεια του Πάρκινσον, για την υψηλή αρτηριακή πίεση, βήτα αναστολείς, στεροειδή, καθώς και ναρκωτικές ουσίες (όπως η κοκαΐνη)
  Read more »
 2. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ | COVID-19

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ | COVID-19

  Παρά τους μύθους και την παραπληροφόρηση, επί του παρόντος, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ της χρήσης φακών επαφής και της εξάπλωσης του COVID-19. Τα άτομα που χρησιμοποιούν φακούς επαφής, επίσης, δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για λοίμωξη από κορωνοϊό από όσους φορούν γυαλιά.

  Ωστόσο, η ασφαλής και επιτυχής χρήση των φακών επαφής και η διασφάλιση της υγείας των ματιών μας προϋποθέτει μια σειρά από σωστές επιλογές από τον επαγγελματία-εφαρμοστή, καθώς και την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής.

  1. Η σωστή πλύση των χεριών είναι απαραίτητη
   Όταν χρησιμοποιείτε φακούς επαφής ή γυαλιά το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, ακολουθούμενο από στέγνωμα των χεριών με αχρησιμοποίητες χαρτοπετσέτες, είναι εξαιρετικά σημαντικό!
   Γενικότερα, για τους χρήστες των φακών επαφής αυτό πρέπει να γίνεται πριν από ΚΑΘΕ εισαγωγή και αφαίρεση.

  2. Απολυμάνετε τους φακούς επαφής
   Οι χρήστες των φακών επαφής
  Read more »